Köszöntelek az SK Borászat honlapján!

Kiss Sándor vagyok, a Sinkovicz és Kiss borászat tulajdonosa és vezetője. 1991-ben döntöttünk úgy, hogy egy családi vállalkozást alapítunk itt, az Alföld szívében. Ma már feleségemmel, Mariannával vezetjük a borászatot. Több mint 20 éve arra törekszünk, hogy a helyi adottságokhoz mérten a lehető legjobb minőségű és legfinomabb borokat készítsük el.

Hiszem, hogy az Alföldön is terem olyan jó szőlő, mely a minőségi magyar bor megfelelő alapanyagául szolgálhat. A finom bor feltétele a jó alapanyag, éppen ezért szőlőinket különös figyelemmel és gondos munkával műveljük.

Boraink ízvilágát – a jó alapanyagokon kívül – a borkészítés iránti szeretetünk és a 22 éves tapasztalatunk színesíti. Termékeinket leginkább hagyományos technológiával állítjuk elő. Kivételt képeznek minőségi boraink, hiszen vörösborainkat tölgyfahordóban érleljük, fehérborainkat pedig reduktív technológiával (azaz irányított hűtött erjesztéssel) készítjük.

Üveges borainkat egyedi címkével is megvásárolhatod, így a különleges alkalmakat (pl. esküvő, születésnap, keresztelő, ballagás) saját címkés borokkal koronázhatod meg.

Minőségi borainkra különösen büszkék vagyunk. Jelenleg 6 féle palackos bort találhatsz kínálatunkban (Olasz Rizling, Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres – száraz és félédes változatban, Kékfrankos Rosé, Kékfrankos, Cabernet Savignon), melyben egyaránt szerepelnek könnyed, üde illatos, zamatos fehér, illetve testes, gazdag beltartalmú vörösborok is.

Száraz és félédes borokat kínálunk, de az édesebb borok kedvelőinek készítettünk egy kései szüretelésű (Cserszegi Fűszeres), magas cukor- és alkoholtartalmú édes borkülönlegességet is.

Kedves Borkedvelő! Kóstold meg mielőbb borainkat, s találd meg Te is a kedvencedet!

Marianna és Sándor